menu
Klara Grobenski // Živim u Miklinovcu otkad znam za sebe
Miklinovec 28.Studenoga 2022.

Klara Grobenski // Živim u Miklinovcu otkad znam za sebe

Imam 24 godine i živim u Miklinovcu otkad znam za sebe. Živim s mamom, tatom, bakom i dedom. Živjela sam manji dio života s bratićem., imali smo ogroman vrt koji je uvijek bio za istraživanje. Danas je tu stambeno naselje i danas baka samo na jedom manjem dijelu tu ima vrt. Ranije je u tom vrtu raslo drveće, bilo je jako veliko ili se barem meni činilo veliko. Imali smo na desnoj strani veliki povrtnjak sa svim podravskim povrćem, jednu ogromnu trešnju, šljivu, grožđe, pješčanik sam imala, lijevo smo imali kokošinjac. Imali smo i purane u jednom trenutku, pajceke i Vucka, Šarka i Sivka. U prvotno građenoj kući su bili moji prabaka i pradjed, u dvorištu su baka i deda i gore su bili strina i stric. Bratić i ja nismo išli u vrtić jer nas je baka čuvala, tijekom dana su mame i tate bili na poslu. Bilo je roštiljanja i normalnog druženja, ali svako je za sebe pripremal hranu, imao svoju kuhinju. Imali smo priliku ulaženja jedni drugima u kuću kroz jednu prostoriju i zajedničko dvorište.

Škola

Život je blizu škole praktičan, svi neka vode brigu da žive u kvartu di je škola blizu. Uvijek bi imala 30 sekundi do škole, ali kad sam krenula u školu me bilo čak i to strah, kak sam došla s bakom sam se malo i toga prisjetila. U školi je bilo različitih iskustava, od zabavnih do teških. Od 1. do 4. razreda se osjećaš k'o doma, jer si stalno u jednoj učionici s jednom učiteljicom koja ti je k'o mama, a onda kaos, počneš se družiti s puno ljudi, rastete skupa. Kak' sam dolazila, bilo mi je čudno, kak' je škola obnovljena. Izgleda k'o da ima sve, mi nismo puno toga imali, sve je bilo staro, ali bilo nam je prelijepo. Bio je tu i stari skate park, nije bilo ograđeno. Kad su postavljali ogradu bilo mi je jasno da žele sigurnost, ali ono je bio puno ugodnije. Miklinovec je najdulja ulica u Koprivnici. Mi smo se kretali oko škole, nikad nisam išla prema kraju Miklinovca. Sve mi je bilo tu, svi prijatelji koje sam stekla u školi, svi žive u stambenim zgradama, tu mi se život događao. 

Skate park

Nije se smjelo ostajati oko škole nakon nastave. Nastavnici su se jako ljutili radi toga, dolazili su na skate park koji ja mislim nije bio na školskom zemljištu, bili smo i mi malo nestašni. Tu je uvijek bilo druženja i muzike. 

Radiona u dvorištu

To je oduvijek bila radiona, ima prostorija pored radione koja se koristila za štampanje majica, onda je moj bratić tamo imao probe da bi moj tata nakraju napravio studio. To je bila prostorija za druženje navečer dok dođe ekipa, ali je sad postalo pre dotjerano. Počeo je onda koristiti naziv studio. Imamo kutnu, tv, gitare za snimanje, gramofonske ploče, jer je sad sve na jednom mjestu, sve je tam'. 

Kako se možete uključiti

Podijelite i vi svoja sjećanja, donesite predmete i fotografije za koje mislite da su važni za povijest kvarta, a mi ćemo ih fotografirati, vaše ćemo priče zapisati i snimiti i nakon toga predstaviti na ovoj internetskoj stranici.

Uključite se
Uključite se