menu

O projektu

Zrinski trg oko 1950

Skriveno lice Koprivnice (SLK) će se tijekom više godina odvijati u koprivničkim kvartovima, a uključit će akcije digitalizacije fotografija, razglednica i predmeta iz privatnih zbirki te prikupljanje priča o pojedinom kvartu.

SLK će pružiti građanima (ali i putnicima namjernicima) mogućnost upoznavanja svoga grada na drugačiji način, kao i skretanja s uobičajenih putanja, kako bi se stvarala nova iskustva i odnosi koji će doprinositi razvijanju zajednice i svijesti o brizi za javni prostor.

Lenišće u vrijeme izgradnje 1

Svoju dogradnju projekt će doživjeti u istraživačkim šetnjama za stanovnike kvarta i njihove goste i taj broj će se povećavati i u budućnosti.

Projekt će istovremeno sudionicima i publici pružiti mogućnost gledanja, zamišljanja i prisvajanja grada kroz rad sa stručnjacima muzejske prakse te tako potaknuti na angažirano i kreativno promišljanje vlastite okoline.

O projektu

Od prikupljenih priča, predmeta, audio i video materijala ovaj će program stvoriti digitalni arhiv koji će se u budućnosti moći pretraživati i proširivati i tako postati kontinuirani proces s naglaskom na kulturnoj baštini kao temi i novim medijima kao kanalu komunikacije kojim sudjelujemo u životu zajednice, dokumentiranjem okoline i učenjem o kulturnom nasljeđu.

Kako se možete uključiti

Podijelite i vi svoja sjećanja, donesite predmete i fotografije za koje mislite da su važni za povijest kvarta, a mi ćemo ih fotografirati, vaše ćemo priče zapisati i snimiti i nakon toga predstaviti na ovoj internetskoj stranici.

Uključite se
Uključite se