menu
Marko Benjak // Moja veza s Kampusom
Miškinina 28.Studenoga 2022.

Marko Benjak // Moja veza s Kampusom

Tu studiram i tu je FUNK pa sam često u FUNK-u i Kampusu. Moj me otac znao voditi tu na posel i onda sam znao s njim ići na kavu. Dopelal me tam, spominjal sam se s njegovim kolegom koji je igral iste igrice kao i ja. On sad radi kao domar u Gimnaziji. Kao mali, ulazio sam u vojarnu, baš u kompleks, uvijek smo išli kroz glavni ulaz, a na kavu smo išli iza današnje menze u tu ulicu. Vojarna je kao i svaki takav kompleks imala ulice, možda nemaju ime, ali sam doživljavao to kao ulicu. On je tu radio isto na održavanju, popravljao je stvari, ali nismo previše pričali o poslu, imam najviše svoje doživljaje prostora. Mislim da je bio zadovoljan poslom, vojnike baš i nisam sretao nego uglavnom tatine kolege. Iza je bio poligon za vježbe. Kad je vojarna doživjela svoju novu fazu, povratak je bio drugačiji, trebalo mi je vremena da shvatim da sam tu već bio, prednji dio mi je bio nepoznat, više se sjećam kafića. Kantina je to bila zapravo. 

Danas mi se ovaj prostor sviđa jer se tu puno toga smjestilo: faks, FUNK, Atelieri, Enter. Sve je na malo prostora i blizu jedno drugom: prostor kakav je super je za druženje i za raditi nešto samo što se možda tak ne doživljava, ne iskorištava se kol'ko bi se trebalo. Lijepo je da u blizini postoji i šuma u kojoj ima zečeva, fazana i srna. Nemam osjećaj općenito za Kampus da je dio grada, Koprivnica je relativno mala, iako od centra do kampusa nema puno, za veličinu grada je to ipak velika udaljenost. Put iz Peteranca u Koprivnicu uvijek je išao kroz Miškininu, možda dovoljno ljudi ni ne zna tko je bio Miškina. U njoj postoji jedna kuća koja stalno ima instalacije i ukrase kroz godinu, to radi moja mama i tam ona ima svoj atelje trenutno.

Mislim da bi bilo dobro da se još više toga organizira za djecu, mislim da bi vrtić i izvan radnog vremena mogao ponuditi svoje dvorište za igru, možda su tu mogli staviti i i skate park. Stražnji dio vojarne mogao bi biti super za dogradnju projekta vrtova koji su u Špoljarskoj organizirani, tu bi se moglo jednako tako napraviti, a možda i nije potrebno jer kuće tu imaju vrtove. Najviše od svih mjesta u Kampusu volim središnji trg sa tribinama. 

Kako se možete uključiti

Podijelite i vi svoja sjećanja, donesite predmete i fotografije za koje mislite da su važni za povijest kvarta, a mi ćemo ih fotografirati, vaše ćemo priče zapisati i snimiti i nakon toga predstaviti na ovoj internetskoj stranici.

Uključite se
Uključite se